Vad som gäller om du blir uttagen:

Du representerar Sverige

När du kommer med i landslaget så finns några grunder att stå på. Vi tävlar som ett lag och du är med och stöttar dina lagkamrater. Du har läst och förstått SBFF:s, IFBB:s regelverk, du har läst Code of Etics.

SBFF och landslaget har sponsorer. De är dessa du representerar när du är på landslagsuppdrag. Du som tex. har egna sponsorer får inte exponera dessa när ditt uppdrag är att tävla för Sveriges landslag. Det gäller klädsel, sociala media mm.

Tänk på att du i varje situation representerar Sverige, landslaget och våra sponsorer.

Vi är så stolta över våra SBFF atleter!

Ett landslag som levererar

Under de senare åren har förbundet satsat på att ha en god representation på våra VM, EM och Nordiska Mästerskapen. Till de olika tävlingarna har man genom tävlingskommittén gjort ett noggrant urval av vilka som skall företräda Sverige. Våra atleter har lyckats att nå förbundets och sin egen målsättning oftast. Detta har resulterat i ett flertal EM och VM guld och andra fina medaljer och placeringar. Sverige har aldrig varit så framgångsrikt som nu, vi har byggt en organisation runt laget som fungerar, vi har fått atleterna att fungera som ett lag, och de som ingått i landslaget har hjälpt till, gjort sitt bästa och bidragit till Sveriges framgång.

Vi vill fortsätta vara så här stolta och vi vill fortsätta utvecklas.

Hur kommer man med i landslaget?

Sverige har en Landslagsledning
All form av representation på internationella mästerskap (NM, EM och VM) sker i landslagsform vilket initieras och beslutas av SBFF:s Tävlingskommitté. Är du aktuell för ett internationellt mästerskap så kommer du kontaktas av landslagsledningen.

Att synas på SM är det viktigaste
Just i dag finns två tillfällen att visa upp sig för Tävlingskommittén: Svenska Mästerskapen och ytterligare ett EM-kval som ligger på våren, som endast gäller om du vill slå dig in i EM-truppen. Inga andra tävlingar är kvalificerande för Landslaget. SBFF tillämpar följande system för kvalificering till våra internationella mästerskap.

Kvalregler internationella mästerskap

Sanktioner till landslaget via Svenska Mästerskapen

Alla overallvinnare blir direktkvalade till:

VM samma år och nästkommande år.
NM samma år och nästkommande år.
EM nästkommande år.

Alla finalister, om det är fler än 6 deltagare i klassen, på SM erbjuds sanktion till:

VM samma år
NM samma år
EM nästkommande år

Atleten står för all kostnad själv, detta kan ändras beroende på förbundets budget. Landslagsträffar är kostnadsfria för landslagsatleter.

Övriga kvaltillfällen

Det kommer erbjudas ytterligare möjligheter att kvala in till EM samma år, exempelvis via sanktionerade SBFF-tävlingar, alternativ ett separat EM-kval. Exakt när och var meddelas när det är aktuellt.

Från EM och VM

Topp tre på EM / VM ger sanktion till nästkommande VM och EM.
Topp sex på EM / VM ger sanktion till nästkommande VM eller EM.