Ny tävlingsgren: Fit Model

17 augusti, 2022
Posted in SBFF

Ny tävlingsgren: Fit Model

SBBF inför nu en ny tävlingsgren för kvinnor som föredrar en fysik som varken är för muskulös eller för neddeffad. Det övergripande inom Fit Model är en fysik som är feminint atletisk och balanserad samt proportionerligt och symmetriskt utvecklad.

Hudton, hår och ansikte samt atletens förmåga att föra och presentera sig på ett värdigt och smakfullt sätt kommer också att beaktas av domarna.

Tävlingen genomförs i följande moment:

  • Rond 1: Baddräktsrond
  • Rond 2: Final (topp 6) – Baddräktsrond
  • Rond 3: Final (topp 6) – Aftonklänning

Som vanligt genomförs alla ronder med kvartsvändningar (som i Bikini Fitness och Wellness Fitness). Båda finalronderna innefattar dessutom en I-walk.

Du får såklart använda valfritt tyg, färg och stil för baddräkten. Dock måste den täcka halva gluteus samt nedre delen av ryggen. Dräkten får heller inte ha en skärning som går över höften. Även för klänningen får du använda valfritt tyg, färg och stil. Den måste dock vara av fullängd dvs nå ned till golvet, och även klänningen ska täcka nedre delen av ryggen. Eventuell sprund får ej vara högre än höft (sofistikerat gäller).

Smycken är såklart tillåtna medan skorna inte får vara av platåtyp (max 1 cm i sulan och 12 cm i klack).

Första tillfället blir en öppen tävling vid Svenska Mästerskapen 2022 i Västerås. På fredagskvällen den 23 september är det fritt inträde till arenan/presskonferensen inför SM, och Fit Model kommer att avhållas före presskonferensen.

INGEN STARTAVGIFT för att delta vid detta tillfälle. Deltagare behöver dock en tävlingslicens.

  • Status: Öppen tävling
  • Plats: Huvudscenen, Mälarenergi Arena
  • Datum: 23 september
  • Tid: 19.00

Anmäl dig här!

Ett gäng bilder från nyliga Fit Model-tävlingar:

Fit Model WC