Om antalet svenska deltagare på VM

19 oktober, 2021
Posted in SBFF
19 oktober, 2021 Magnus Branzen

Om antalet svenska deltagare på VM

Fråga: Vad är det som händer med alla sanktioner till VM? Jag trodde att det krävdes SM-vinst för att få åka på ett VM.

Svar: Tack för frågan!

  • Nr 1: Endast 8 personer – overallsegrarna från SM – har fått VM-sanktion med nästan full ekonomisk backning från oss. Dvs flyg-bidrag, hotell med full pension etc. Precis som vi sagt tidigare.
  • Nr 2: Alla klassegrare från SM erbjöds också sanktion men med förbehållet att de fick stå för egen resa och uppehälle. Även det har vi sagt tidigare.
  • Nr 3: Ifall klassegrarna enligt ovan tackat nej har den platsen erbjudits tvåorna. Fortfarande med förbehållet att de står för egen resa och uppehälle.
  • Nr 4: Några mastersatleter (+45) erbjöds också plats eftersom de klasserna inte fanns på SM. Även de står för egen resa och uppehälle.
  • Nr 5: Atleter som gjorde en grym prestation på Nordiska har fått sanktion för att det är ett covid-år, och Spanien vill ha många deltagare på detta VM, just därför vill vi hjälpa & stötta IFBB internationellt efter detta tunga år. Men även de står för egen resa och uppehälle.

Så man ska inte blanda ihop en sanktion för att tävla internationellt (som man kan t ex söka till alla GP-tävlingar där ute) med en Royal Treatment-biljett. Det fick som sagt endast 8 st från SM, och 10 st från vårens EM-medaljörer.

Jag hoppas du blir klokare av mitt svar, och att du förstår att i ett covid-år ska hellre vara generös, än snål mot atleterna som alla har krigat & kämpat med hård träning & diet.

Jag tror det är nyckeln till ett ännu starkare SBFF & IFBB, tillsammans med oss atleter.

Med vänlig hälsning,
Carina