Uppdatering om styrelsens arbete 2020

16 augusti, 2020
Posted in SBFF
16 augusti, 2020 pashaaziz

Uppdatering om styrelsens arbete 2020

Hej kära medlemmar och atleter!

Förbundets ordförande uppdaterar om styrelsens arbete under 2020

Vi i styrelsen vill bara tala om att vi finns och arbetar på för er, även 2020, som är ett år inte likt några andra, vad gäller tävlingsevent. Det kan tyckas som sena besked med arrangemang som ställs in/flyttas, men det beror helt enkelt på att vi endast följer rekommendationer och riktlinjer precis som ni. Vi vill inte riskera att utsätta någon, vare sig atlet, publik, arrangör eller domare/sekretariat för onödiga risker vad det gäller resor eller folksamlingar.

 

Då vårt förbund SBFF är en ideell förening, så ser vi till att hantera ekonomin med silkesvantar för er skull, så att vi kan fortsätta verka som ett förbund, även efter pandemin. Det betyder att vi är mycket beroende av intäkter från sponsorer och publik till samtliga evenemang. Har vi inte detta med oss faller ekonomin snabbt och vi riskerar att inte kunna genomföra kvalitativt bra arrangemang i framtiden, vilket alltid är våra mål att göra för er.

 

Vi vill också upprätthålla kvalitén på er atleter, så att ni har goda möjligheter att träna regelbundet, gå på diet utan stress och få era liv att fungera även under en tävlingspreparering. Vi ser inte att alla har den möjligheten ett år som detta, med allt vad pandemin innebär. Publiken är också en viktig ingrediens då den höjer taket på själva evenemanget och folk kommer för att se vad ni har uppnått med era mål.

 

Kanske trodde många att detta skulle ”blåsa över” rätt snabbt, men med facit i hand har nog många av oss, någon eller några i vår närhet som drabbats eller fortfarande är drabbade och då blir det hela mer påtagligt hur sårbara vi är av en pandemi likt Covid-19. Måndag 8/6 har nationella presidenter/ordförande ett virtuellt möte med IFBB:s president om hur det ser ut i resten av världen och där vi får berätta om vårt läge i Sverige. IFBB har också rekommenderat oss att inte ställa in tävlingar, utan flytta fram dem stegvis, vilket vi också följt.

 

Vi önskar er alla en skön sommar och hoppas att ni hyser förståelse för att allt detta görs i demokratisk anda inom styrelsen och med tanke på att värna om er, så att ni kan förbereda er inför ett ljusare 2021!